Yoga

 

Hatha Yoga: πρόκειται για ένα από τα πιο παραδοσιακά συστήματα της Yoga και αποτελεί ολιστική πρακτική. Βασική αρχή της Hatha είναι να επιφέρουμε εξισορρόπηση και αρμονία μέσα μας (Ha=Ήλιος, Tha=Σελήνη, Yoga=Ένωση). Κατά την πρακτική ο ασκούμενος εξοικειώνεται με τις στάσεις σώματος της Yoga (Αsanas), με τις τεχνικές αναπνοής (Pranayama) καθώς και με τεχνικές Διαλογισμού και χαλάρωσης. Η Hatha Yoga είναι ένα ιδανικό σύστημα για την προαγωγή της υγείας σε σώμα και νου. Πρόκειται για μαθήματα αργού, συνήθως, ρυθμού, που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις σωστές ευθυγραμμίσεις των στάσεων, την ενεργειακή τόνωση του οργανισμού και την ηρεμία του νου. Οι πρακτικές αυτές είναι κατάλληλες για όσους έρχονται σε πρώτη επαφή με τη Yoga αλλά και για αυτούς που θέλουν να εμβαθύνουν στην πρακτική τους. Ιστορικά, από τη Hatha Yoga προήλθαν πολλά άλλα σύγχρονα, διαδεδομένα στυλ Yoga όπως η Vinyasa Flow Yoga.

Vinyasa Flow Yoga: μια σχετικά δυναμική πρακτική που προσφέρει αποτοξίνωση, δυναμώνει το σώμα, αυξάνει την ευλυγισία, αλλά, παράλληλα, χαλαρώνει το νου. Η Vinyasa αποτελεί ένα είδος Yoga που εστιάζει στο συντονισμό της ροής της κίνησης και της αναπνοής για να δημιουργήσει μια διαλογιστική κατάσταση στο νου. Σ’ αυτήν την πρακτική γινόμαστε πιο δημιουργικοί καθώς κινούμαστε από θέση σε θέση αρμονικά, σχεδόν σαν σε χορογραφία, δημιουργώντας ακολουθίες κινήσεων για να τονώσουμε ολόκληρο το σώμα. Σε αντίθεση με πιο στατικές πρακτικές (Hatha, Yin), εδώ έμφαση δίνεται εκτός από την σωστή ευθυγράμμιση των θέσεων και στις ίδιες τις μεταβάσεις από τη μία θέση στην άλλη. Τα Vinyasa Flow μαθήματα είναι κατάλληλα για όσους ήδη έχουν κάποια εμπειρία στη Yoga αλλά και για όσους θέλουν να “πειραματιστούν” με τις δυνατότητές τους.

Yin Yoga: αποτελεί ένα στυλ εμπνευσμένο από την ταοϊστική παράδοση και τις βασικές αρχές της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Εδώ βιώνουμε την ακινησία του σώματος, βυθιζόμαστε στη θέση και αφηνόμαστε στο παρόν. Σε αυτό το μάθημα δουλεύουμε με τη βαρύτητα και το χρόνο, διατηρώντας τις θέσεις για αρκετή ώρα ώστε να επωφεληθούμε από τα θεραπευτικά και χαλαρωτικά οφέλη της πρακτικής.

Chair Yoga 65+ : Ήπια Γιόγκα με καρέκλα για ασκούμενους άνω των 65 ετών. Μάθημα  προσεκτικά σχεδιασμένο ώστε να σέβεται τις ιδιαίτερες ανάγκες ατόμων τρίτης ηλικίας. Η Chair Yoga προσφέρει μεγάλη ποικιλία ασκήσεων και βοηθάει το σώμα και το νου να ασκηθούν προοδευτικά. Αποτελείται από: τεχνικές αναπνοής, ήπιες σωματικές ασκήσεις και τεχνικές χαλάρωσης, συγκέντρωσης και Διαλογισμού.

Mama’s Breath - Yoga εγκυμοσύνης: μαθήματα κατάλληλα σχεδιασμένα για την περίοδο της εγκυμοσύνης για να τα απολαύσει τόσο η μέλλουσα μαμά όσο και το μωράκι της! Ανακουφιστικά τεντώματα και ήπια ενδυνάμωση για μια σωστή στάση του σώματος, πάντοτε σε ασφαλή πλαίσια, και, φυσικά, έμφαση στην αναπνοή, στη χαλάρωση και στη σύνδεση και επικοινωνία με το έμβρυο. Τα μαθήματα αυτά είναι κατάλληλα τόσο για έγκυες με προηγούμενη εμπειριά στην πρακτική της Γιόγκα όσο και για έγκυες γυναίκες που δεν έχουν ξανακάνει Γιόγκα. 

 

Tai Chi / Qi Gong

 

Tai Chi: H Ολιστική άσκηση του Tai Chi είναι μία παραδοσιακή κινέζικη πολεμική τέχνη με αρχαίες ρίζες, που με τα χρόνια έχει επικεντρωθεί περισσότερο στην προαγωγή και την αποκατάσταση της υγείας και γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλής παγκοσμίως. Η φιλοσοφία της τέχνης στηρίζεται πάνω στις αρχές του Yin-Yang, τις δυο αντίθετες-συμπληρωματικές δυνάμεις. Οι φόρμες του Τai Chi εκτός από μαχητικές κινήσεις είναι κινήσεις που ρέουν αρμονικά εκφράζοντας τη δύναμη της ζωής που συνεχώς αλλάζει και κυλάει. Ο σταθερός και αργός ρυθμός αναπνοής και κίνησης επιτρέπουν στο νου να ησυχάσει και να συγκεντρωθεί, παραμένοντας διαυγής. Έτσι, επιτυγχάνεται μια ενότητα βαθιάς ηρεμίας και κίνησης. Σήμερα το Tai Chi είναι γνωστό και ως «Διαλογισμός σε κίνηση» ή «Ίαση σε κίνηση» και υπάρχουν πολλές δημοσιεύσεις ερευνών για τα οφέλη του στην υγεία. Παραδοσιακά, υπάρχουν διάφορα συστήματα Tai Chi, στην σχολή μας διδάσκεται το Yang Tai Chi Quan και το Chen Tai Chi Quan.

Qi Gong: Το Qi Gong αποτελεί μια παραδοσιακή ολιστική άσκηση προαγωγής της υγείας από την Κίνα και έναν από τους 5 πυλώνες της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Η πρακτική του αποτελείται από σωματικές, αναπνευστικές και νοητικές ασκήσεις για την «Καλλιέργεια της Ενέργειας = Qi Gong». Προάγει την αναζωογόνηση, την ευεξία, την υγεία και τη θεραπεία. Το Qi Gong είναι ιδανική άσκηση για όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να τονώσουν την ζωτικότητα τους! To Qi Gong και το Tai Chi αποτελούν ιδανική πρακτική για όλες τις ηλικίες.

 

 

 

Κανονισμοί λειτουργίας του Κέντρου της Ευτοπίας 2023:

 • • Η συμμετοχή σας στα μαθήματα γίνεται μόνο με κράτηση θέσης. Για την κράτηση χρειάζεται να έχουμε ένα πλήρες όνομα, τηλέφωνο επικοινωνίας και, προφανώς, το μάθημα ή τα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν. Παρακαλούμε, επικοινωνήστε ΕΓΚΑΙΡΑ μαζί μας για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας με SMS, e-mail, τηλεφωνικώς ή μέσω Messenger (η κράτηση θεωρείται έγκυρη όταν έχετε λάβει την απαραίτητη επιβεβαίωση από εμάς).

  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ– η ακύρωση μιας κράτησης μπορεί να γίνει ΕΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ από το αρχικό μάθημα, διαφορετικά το μάθημα θα χρεώνεται σαν να υπήρξε η συμμετοχή κανονικά. Με άλλα λόγια, αν έχετε κάνει κράτηση για ένα μάθημα και μας ειδοποιήσετε την ίδια ημέρα ότι τελικά δεν θα έρθετε, θα το χρεωθείτε.

  • Επιστροφή χρημάτων δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση.

  • Πάγωμα συνδρομής μπορεί να πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ στην περίπτωση που η σχολή κλείσει με δική μας πρωτοβουλία (αυτό δεν ισχύει για τις επίσημες αργίες) ή έπειτα από οδηγίες των αρχών.

  • Η σχολή προσφέρει όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για τα μαθήματα. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε στρωματάκι της σχολής, είναι απαραίτητος ο καθαρισμός του από εσάς μετά από την χρήση του (με το ειδικό σκεύασμα που ο χώρος παρέχει). Καλό είναι πάνω από το στρωματάκι της σχολής να απλώνετε την προσωπική σας πετσέτα.

  • Η προσέλευση στον χώρο γίνεται 10 λεπτά πριν από την έναρξη του μαθήματος.

  • Ελάχιστος αριθμός μαθητών για την πραγματοποίηση των μαθημάτων: 2.

  • Κατά τη διάρκεια των πρακτικών, τα κινητά τηλέφωνα θα βρίσκονται στα αποδυτήρια σε αθόρυβη λειτουργία ή απενεργοποιημένα.

  Όσον αφορά τις Μηνιαίες Συνδρομές:

  • Η μηνιαία συνδρομή είναι ατομική.

  • Ο μαθητής / Η μαθήτρια έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε 8 ή 12 ή 20 μαθήματα της επιλογής του, ανάλογα με το πακέτο μαθημάτων που έχει επιλέξει, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ. Σε περίπτωση που ο μήνας του μαθητή / της μαθήτριας λήξει χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του πακέτου των μαθημάτων τότε τα μαθήματα που υπολείπονται χάνονται.

 

Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:
6980906340, 6909162248
Facebook / Instagram: Eutopia Yoga & Tai Chi Center
eutopiayogataichi@gmail.com